סיכום שבועי (קבוצה אדומה): 17 בינואר - 22 בינואר 2016

יום ראשון
במפגש עם ערן התחלנו בשירי בוקר טוב: בוקר טוב אומר הפעמון, בוקר טוב כף נמחא.
מי בא לגן: כל ילד סיפר לקבוצה מה הוא עשה בסוף שבוע.
המשכנו בכך שהערנו את הגוף שלנו ואמרנו לו בוקר טוב איבר אחרי איבר, תנועה תוך שמירה על המרחב האישי. 
ט"ו בשבט: דיברנו על החג המתקרב, מהו אילן / אילנות / יער, לכבוד מה החג? שרנו שירי ט״ו בשבט; השקדייה פורחת, איך שותלים אילן? ושילבנו תנועה במרחב.
שמענו קטע מוזיקלי קלאסי, דימינו עצמנו לעצים והתנוענענו לפי המקצב, ללא תזוזת הרגליים - כמו גזע. הידיים היו לענפים והאצבעות לעלים.
מיון פירות יבשים- ראינו מגוון של פירות יבשים, דיברנו על המרקם שלהם, הצבע, למי יש גרעינים ואילו אפשר לאכול וכד', מיינו את סוגי הפירות ותוך כדי חזרנו שוב ושוב על שמם.
שיר "חידון פירות יבשים".
טעימת צימוקים.
דקלום סיימנו.

  

יום שני
חוג מוזיקה עם רוית.

  לתמונות נוספות מחוג המוזיקה

יום שלישי
בוקר טוב – ברכתי כל ילד לבוקר טוב לפי פריטי לבושם.
שירי בוקר והפעלה: בוקר טוב לאיברי בגוף, שתי ציפורים קטנות יושבות על הגדר.
ט"ו בשבט – ראינו תמונות של פרחים בצבעים שונים והילדים ציינו את חלקיהם, את הגבעול הארוך, העלים הירוקים שיוצאים ממנו ועלי הכותרת הצבעוניים, התבוננו גם בתמונה שבה רואים את השורשים של הפרח ונזכרנו שדרך השורשים הפרח למעשה שואב ושותה מים וכך הוא צומח וגדל. ראינו גם תמונות של עצים מכל מיני סוגים, נזכרנו שלכל העצים יש גזע אחד, הרבה ענפים והרבה עלים ירוקים. ראינו תמונה נוספת של עץ שבה רואים לו את השורשים שנמצאים מתחת לאדמה ושגם בעזרתם העץ יכול לשתות מים לצמוח ולגדול. התבוננו בעץ הגדול שמצויר לנו בחדר ויחדיו זיהינו את חלקיו. לבסוף הראיתי לילדים תמונות של כלי העבודה איתם אנו חופרים וכך הכרנו את המשפך, המעדר ואת החפירה.
שירי ט"ו בשבט: השקדייה פורחת, ט"ו בשבט חג היום לגן, עץ חדש נולד, כך הולכים השותלים. בעזרת השירים דימינו הליכה ביער ושתילה של שתילים.
דקלום: סיימנו.

יצירה – הנבטות.

לתמונות נוספות מהיצירה

יום רביעי
חוג תנועה עם יוסי.

לתמונות נוספות מחוג התנועה

יום חמישי
בוקר טוב – ברכתי את הילדים לבוקר טוב בשיר.
שירי בוקר והפעלה: בוקר טוב לאיברי הגוף, יש לי שתי רגליים (בסיום השיר הילדים ציינו איברים בגוף שיש לנו מהם רק אחד).
ט"ו בשבט – לכל חג יש את האוכל המיוחד שלו, נזכרנו שלמשל בחנוכה אוכלים לביבות וסופגניות ומה אוכלים בט"ו בשבט? שמענו שיר שמדבר על כל החגים והמאכלים שלהם ושואל "ומה אוכלים בט"ו בשבט?" הילדים ענו שאוכלים פירות יבשים. כל ילד ציין בתורו פרי יבש שהוא זוכר או אוהב במיוחד. פרסתי בפני הילדים את כל הפירות היבשים ועברנו אחד אחד ונזכרנו בשמם, בחנו את צורתם, צבעם ומרקמם. שמענו את השיר חידון פירות יבשים ("מי יודע מה זה?.. זה תמר, ומי יודע מה זה?... זה משמש...") והילדים ידעו יפה לשיים כל פרי יבש בשמו.
נזכרנו איך פירות עסיסיים ומלאי מיץ הופכים להיות פירות יבשים, במיוחד שמנו דגש על הענבים שהופכים להיות צימוקים, לאחר שמוציאים להם את המיץ, מייבשים אותם ואז הם מצטמקים והופכים להיות לצימוקים. טעמנו צימוקים כהים וסיפרתי לילדים על סדר הט"ו בשבט שנחגוג מחר בגן.
דקלום סיימנו.

יצירה – הדבקת מדבקות בצבעי חום וירוק על ציור של עץ.

יום שישי
חגגנו את חג הט"ו בשבט וערכנו את סדר הט"ו בשבט, שתינו ארבע כוסיות יין, טעמנו פירות יבשים ופירות עסיסיים ושרנו את שירי החג.

לתמונות נוספות מחגיגת ט"ו בשבט

שתהיה שבת שלום,
ערן, רוני והצוות.

 
עץ חדש נולד
כך הולכים השותלים (אנמציה)